5 Månader idag!

Oj oj oj 5 månader redan!
Ibland fattar jag fortfarand inte att hon är här ibland , det är så overkligt ibland!

Denna månaden har det hänt så mycket, hon har utveklats i en rasande fart och det märks så väl vilken bestämd liten dam hon är och kommer bli!

Det är helt otroligt att känna hur stark en kärlek kan växa sig , hur stor den kan bli, att jag skulle känna såhär som jag gör för Novalie det trodde jag inte att det fanns!

Mitt älskade lilla barn så stolt jag är över dig , att du säger ifrån när det felar och att du är så fruktansvärt glad och go i alla lägen, jag är så glad över att det var du som kom till oss, vår lilla glädjespridare!

Mamma och Pappas största kärlek!
(på bilden 2 veckor)



5 månader idag!

Världens viktigaste julklapp!

Vi är jävligt bortskämda, vi som kommer få en God jul!
Vi som måste gå och fundera på vad vi önskar oss i julklapp!

Idag gjorde jag en sak som kanske kan få någon att må lite bättre denna julen!
Det är inte mycket , men det är någonting!

Om ni inte vet vad ni ska ge bort i julklapp gå in här och gör som jag, istället för att köpa något skit som bara är för köpandets skull!

http://www.unicef.se/stod-oss



banner-julkampanj-180-300

jag vet att min mormor och morfar och min pappa blir gladare över att någon får en drägligare vardag iställer för att få någon pryl som ändå hamnar i någon låda någonstans!

Jag köpte vaccin i pappas namn!
Bidrog till så att mormödrar får pengar så att de kan ta hand om sina barnbarn då mamman dött ,köpte jag i Mormor och Morfars namn!

Gåvobevis är påväg hem till dom nu , så att dom vet att det är min julklapp till dom och att det är i deras namn jag har gjort det!

Världens viktigaste julklapp om ni frågar mig!




Första smakisen =)!


Vet inte riktigt om hon gillade det, men hon såg fruktansvärt rolig ut! :D
(jag vet att den är på fel håll men den gick inte rotera grrr ,ni får vrida på huvudet helt enkelt )

Mamma är så stolt över sin älskling <3



Snor= dålig sömn!


Novalie är som sagt snorig , och det märks på hela mig, jag är trött eftersom hon vaknar flera gånger per natt och sen ska hon desutom upp jätte tdigt, som nu idag, vi var uppe innan 8 , och 40 minuter senare när jag har bytt blöja, klätt på henne och är äntligen såpass vaken så jag kan ta itu med dagen , ja då somnar hon igen ?! vad är grejen med det? ibland tror jag att hon gör saker bara för att retas med mig haha

Eftersom Novalie heller inte sover så mycket i sin egen säng för tillfället så sover hon jämte mig och när hon ligger jämte mig blir jag stel som en pinne och lägger armarna jätte konstigt så jag inte ska störa henne, när jag rör mig så börjar hon också böka, så det är bara att ligga i samma ställning hela natten i princip , förutom när hon vill ha mat då kan man passa på.
Nu har jag därför så fruktansvärt ont mellan skulderbladen och det strålar ut i axlarna på mig, detta tar knäcken på mig , nu får det vara färdigt med snor innan jag går av på mitten!

Nu kanske jag hinner med frulle innan snuppa vaknar igen, man vet aldrig !

inte lätt alltid...

Nej inte är det lätt att vara mamma alla gånger, ibland är man bara jätte trött, helt slut, så slut så att man varken orkar tänka, äta eller röra sig!
När lilla bebis bara gnäller och man inte kan sätta fingret på vad det är som felar , då blir man frustrerad , grinig och totalt utmattad!

Novalie har varit sån på kvällarna nu i tre dagar och jag är så trött så trött, hon är lite snorig fortfarande så hon vaknar på nätterna och bökar runt som en galning, och eftersom hon ligger i våran säng nu när hon inte är helt bra så känner hon lukten av mig och ska snutta tutte mer ofta än vad hon brukar.

Jag går runt i dimma och försöker styra vardagen , inte så lätt, så jag lägger ner nu när Rikard är ledig så jag kan sitta i min dimma ifred :P

Jag tror Novalie har tandsprickning, därav gnället , så idag köpte vi en bitring som hade någon kylande effekt, nu ska jag koka den och se om den kan hjälpa min lilla älskling att må bättre!

Idag är det även premiär för en smakportion, spännande!
Tänkte jag skulle filma det =)

Vi har inhandlat lite julprylar idag och nu ska vi städa sätta upp det medans lillplutta sover!
Sen kommer det lite middagsgäster, myspys!


phu!

kom nätt och jämt hem igår kväll!
Men efter många om och men kom vi välbehållna till oslo s!
Novalie var glad över att se sin pappa och jag var jätte glad över att se Novalies pappa!
Dock slutade resan med ett liiiitet missöde, jag tappade ner Novalies favvo napp på rälsen! Klantiga mig!!

Ska skriva mer om sverige resan sen, min lilla älskling har somnat , hon väckte mig och Rikard klockan 7 första gången genom att jollra och sen lägga av världens pruttar , så jag masade mig upp för att byta en bajsblöja, trodde jag ja! Nej hon hade bara lurats, inget bajs i den blöjan inte, busunge! :P

hörs om ett tag!

Hej frisyr!


Ja då var frisyren tillbaka på mitt huvud och vi hälsar den välkommen tillbaka in i mitt liv!
Hejdå med glädje sa vi till det trassliga frisset som hängde platt!


Blev en smula roligare än innan iaf!


Snö i skåne och viljestarka barn!


Ja då har det lagt sig ett perfekt vitt snötäcke över skåneland , myspys nu har jag fått in julkännslan här, pepparkakorna har åkt fram! Mamma och jag ska köpa glögg idag (alkoholfri) mycket viktig notering, glögg med sprit i smakar faktiskt inte gott tycker jag, så ammande eller inte alkoholfri glögg är godast!

Novalie började sparka, riva mig i ansiktet, gnälla, rulla och sprattla ,spotta ut nappen och ha sig klockan 07.00!
Jag bestämde mig för att försöka få henne att somna om, sällan gosse! Det gick ett tag sen började hon igen, jag försökte ge henne tutte men mjölken hamnade på madrassen istälen, frustade och spottade gjorde hon för hon var lite täppt i näsan stackaren, så klockan 08.00 gav jag upp och tog min lilla ers höghet i famnen och fullkommligt stapplade upp med pyjamaströjan uppknäppt till magen och håret stod åt ALLA håll, jag såg ut som ett vrak, mamma och dennis + minsta lillebror satt redan uppe och dom tyckte att jag såg riktigt rolig ut, då ger novale ifrån sig världens leende och är jätte glad helt plötsligt, min lilla skitunge ville bara att jag skulle gå upp helt enkelt för sen gnällde hon inte mer haha hon är rolig.

nej nu ska jag in till Båstad och  få ordning på detta ormbo till hår!


Sova?


Min lillplutta skulle nana igår men det tyckte inte hon , varje gång jag gick förbi vagnen så möttes jag av det här!...




haha min älskade unge!

På lördag ska jag äntligen klippa mig, spännande, mitt hår har inte sett en sax på typ ett år?
Jag minns inte , då är det längesen!

Kort inlägg detta blev men jag hinner inte sitta mer när jag är hos mami! :P


K.A.O.S.!.!.!


...But i LOVE it!
Ja som nu rubriken säger, jag är hemma hos mor, det skriks, ramlas, gnälls, gråts, disk väller över i diskhon,det ligger leksaker på ALLA öppna ytor och mitt allt detta står lugnet själv och lagar mat!
Jag beundrar min mamma! jag hade haft svårt att behålla lugnet med två aktiva barn som springer runt och hittar på saker hela tiden!
Men mamma är på gott humör hela tiden och har desutom tid för mig och Novalie, min mamma är en super mamma , den bästa mamman man kan ha och hör sen!





I helgen var vi ju hos bästaste Lena och Adde, vi myste på hög nivå med god mat och jul på liseberg, fick ju även äran att se deras nya kök växa fram vilket var mycket spännande :P Det är sjukt hur mysigt man kan ha i ett minst sagt övermöblerat vardagsrum!
Novalie stormtrivdes med all uppmärksam hon fick och mamma fick nästan barnledigt hon! :P

Bilder från helgen!




Vi hade en super mysig helg och det var så kul att äntligen få umgås!
Tack för denna gången så hoppas vi att det inte går så lång tid till nästa gång!
Love! <3


Men jag vill ju bara hem!!!!!


Idag var dagen för avfärd, jag , novalie och FULLPROPPAD tvillingvagn skulle ge oss av till efterlängtade sverige och älskade Lena å Adde!
Lättare sagt än gjort vill jag lova, allt gick bra och jag låg rätt i planeringen, disken gjord , soporna tagna, packat hade jag gjort dagen innan. Men så vet jag inte vart det gick snett, jag satsade på ett tåg som skulle gå 11 30 till oslo, (tåget till Gbg ska gå kl 13.00) och det tarf en halvtimma in, precis när jag tänker at jag ska iväg , då bajsar novalie igenom kläderna , jaha , in med kläderna i tvättmaskinen på snabtvätt , och in med dom i torktumlaren på högsta värme!

Då missade jag det tåget, men då kunde jag ju ta det som gick kl 12.00 istället, precis innan jag ska gå ja då blir ju lilllan hungrig, ner i soffan , mata pluttis! skynda på med kläder och ner med henne i den fullproppade tvillingvagnen! Väl ute med det stora shabraket till vagn, med bebis ´på ena sidan och en barnstol på andra ínser jag att jag aldrig kommer hinna med tåget då det kommit en dec med blötsnö , lycka till putta den vagnen genom snön med pyttelite luft i ena däcket desutom!

Då tar jag bussen täkte jag, det finns fortfarande tid, precis då kommer det en buss, perfekt ! Dörrarna öppnas och min stressfaktor sköt i taket, där står två mammor med vagnar redan, vilket betyder att jag inte får åka med!
Nästa buss är försent att ta!
Panikar över tilla andra sidan, nu är ända hoppet att ta sig till lilleström och sen ta expresståget in till oslo (lilleström ligger 5 min i fel riktning).
Hoppar på bussen, betalar inte för jag är så arg på norska bussar, av bussen, springer till stationen, det går ett expresståg , skönt!
När vi NÄSTAN är framme i óslo och det ser ut som att jag faktiskt kan hinna med tåget DÅ stannar det och VÄNTAR på klarsignal för att få köra vidare! VAFAN! NU? VARFÖR? JUST IDAG?

Väl på Oslo s, springer av och kutar bort till spår 18, HEEEEJ DÅÅÅ TÅÅGET, där gick det jag missade tåget till Göteborg, helvete fan skitbuss, jäcla norge (mycket svordommar där)

ALLT JAG VILL ÄR ATT KOMMA HEM TILL SVERIGE!!!!!!!aaaaaah! Jag ville skrika det med det hade sett dumt ut, särskillt med tvillingvagnen!
Så jag knallar upp till nsb kontoret där det visar sig att jag iaf får mina pengar tillbaka, ÄNTLIGEN en gnutta tur!
Men nästa tåg gick klockan 18.00 !? Nej du, jag tog pengarna och knallade ner till bussarna istället, skam den som ger sig säger jag! Såg att det skulle gå en buss 13.40 och det fanns plats på den! wiihiii! det som var ännu bättre var att jag fick tillbaka 450 spänn får tågbiljetten och bussbiljetten kostade 213 spänn WIIHII!
Det bästa var att jag kom fram till göteborg en kvart efter att tåget kommit WOOOHOOO!

Äntligen i Göteborg, ÄNTLIGEN hos Lena och Adde, och efter specialbeställd kinamat, massa skratt och mys så säger jag och min lilla älskling äntligen  god natt, det ska vi iaf ha, i morgon väntar en härlig dag med älskade vänner!


Välkommen!


Nu har Tora fått sin lille kille!
Grattis Grattis Grattis!!
Jag och Novalie har gjort super mario seger dansen!

--------->Toras blogg



Snö!


Ja se det snöööar ja ser de snööööar det var väl roligt HURRA!
Den sången sjöng jag för Novalie i morse , det hade lagt sig ett fint lager med snö över taken där vi bor, jag är så spänd på hur hon kommer reagera på snö när vi kommer upp till fjällen, ja hon är liten men jag tycker att hon ska få känna på lite snö för de! Fast med vantar på då såklart =)

Jag gillar snö, om det inte stormar, blåser eller är för kallt! :P
Det som suger med snö är att all kollektivtrafik slutar att fungera! Förseningar och åter igen förseningar man tycker ju att alla borde veta att det blir snö varje år, då kanske man ska gardera sig lite och vara lite förberedd så man sipper sura nersnöade resenärer och fullproppade svettiga tåg!

Nu ska jag ge mig ut i den mysiga snön med vagnen!

Farliga mått!



Nu efter träningen bestämde jag mig för att det var dags, dags för den hemska MEN nödvändiga mätningen, det var inte roligt, fy!
För att hålla motivationen på topp ska jag mäta en gång i månaden, bara för att se att träningen ger reslutat! Inte för att jag tror det, jag äter som en häst :P vilket jag abslout inte kommer dra ner på heller för jag ammar fortfarande mitt älskade barn!
Sen älskar jag mat , jag skulle aldrig kunna gå på dieter och sånt , inte min grej!
Jag vill inte bli en size zero jag vill bara vara frisk och komma i mina gamla jeans :P

Här kommer mina mått (jag har ingen våg och det är jag glad för)

  • Armar:36 cm
  • Midja:81 cm
  • mage:92 cm
  • höfter: 94 cm
  • Rumpa 104 cm!?
  • (kan ni fatta att jag min röv är 1 METER i om krets?! jag är mållös)
  • lår:58 cm
Vikt ca 72 kg.

Då ska vi se om det hänt något om en månad!

Jag gick upp 24 kg under graviditeten, altså från ca 60kg - 84 kg!
Men allt var ju värt det :P

Före Graviditet.........Gravid.......Efter förlossningen



Hurtig!


Nu är det dags för att dra iväg och träna med Malin och Ilian, hurtiga mammor är vi allt! Nu har vi påbörjat att träna två gånger i veckan det går frammåt!

Mammas lilla älskling har börjat visa tecken på rastlöshet, det känns så konstigt , nu måste det hända grejer hela tiden annars blir hon sur och piper ilsket på mig :P sötnos!

På fredag åker vi och hälsar på Lena och Adde!!!!! Wiiie vad jag längtar, det ska bli så fruktansvärt roligt! känner mig som ett barn på julafton !
Det blev bestämt välldigt spontant , Rikard ska åka till stockholm i helgen och jag skulle ändå åkt ner till Göteborg på måndag och möta upp min mor, perfekt tänkte jag , då kan jag ju åka tidigare så kan jag hälsa på Lena och Adde!
Jag är inte dum jag inte :P

Nej detta blev ett kort rörigt inlägg , jag har lite brådis til buss och träning!




Oh NO i DIDN'T!



Jag har busat hihi...!
Mer än så skriver jag inte om det :P men det är ett jävligt BRA bus!
(Buset ligger gömt i min garderob i alla dess former)

Inhandlat till pluttis!

Detta fina är beställt och hemkommet till min mor, nu ska jag bara åka och hälsa på mamma så jag kan använda det!

Inhadlat på babyshop.se



Denna stolen har jag varit kär i läääääänge, kanske vi kan köpa den till pluttan efter dopet!



Idag hände det..!

Novalie har visat första tecknet på mammighet! Vi var uppe på helsestation och skulle väga och mäta, en ren rutinkontroll med andra ord. När sköterskan var färdig med och kolla vad Novalie kunde (ligga på mage , följa saker med blicken mm) satte hon sig i stolen mitt emot mig med henne i knäet, det gick bra i 10 min sen var det precis som om hon helt plötsligt fattade att hon inte satt hos mig , hon tittade på mig och började gråta, det har hon aldrig gjort! När sköterskan satte Novalie i mitt knä igen sken hon upp som en sol tittade på sköterskan och skrattade!?

Vilken häftig kännsla det var att känna att någon längtar och känner sig trygg bara hos mig! Det var som  om hon fattade att den där människan mitt emot , det är där jag ska vara, det är min mamma, på typ en sekund! Vilken bekräftelse, helt otroligt, det går inte beskriva i ord hur lycklig jag kännde mig i det ögonblicket!
Svävade på moln hela vägen hem, äkta kärlek det är vad det är!


Vad göra?

Idag fick jag sov morgon, Rikard tog lillsnuppa och jag sov ända till kl var halv ett!
Det var nog behövligt med andra ord, shit vad bra att Rikard har varit ledig i fyra dagar , tvätten stod som mount everest inne i badrummet , man fick klättra över för att kommat till toan, men nu är det ingen tvätt kvar och golvet är lika synligt som sand i sahara!  (dålig liknelse men  det som ploppar upp i huvudet går ut i fingrarna)

Novalie har somnat redan, så nu vet jag inte vad jag ska ta mig för, Rikard jobbar till 22 ikväll , Mirre var här en stund idag det var trevligt! Jag kan berätta om mitt blonda moment , jo jag har sånna jag också! ;P
Vi införskaffade oss ett Guitar hero här om dagen (det kostade 149 kr) tror dom säljer ut för att tvåan kommer. Vi fick bara ett spel till och jag är trött på låtarna redan så skulle köpa spel idag tönkte jag, jag pratade med Mirre samtidigt så jag tänkte inte på att titta ordentligt på spelen (även dessa var på rea) Nu när jag kom hem så ser jag att jag tagit playstation 2 spel istället för Xbox! Hur TANKSPRIDD får man bli!? Jävla pucko liksom! Hoppas jag kan byta dom i morgon! Annars har jag slängt 200 kr i sjön!
Jag skyller på amningen , har hört att man blir virrig när man ammar, jag tror banne mig det är sant, jag har aldrig varit så förvirrad som jag är nu!


RSS 2.0