muuuu!?



Det läckte något ur mitt ena bröst igår, snacka om att jag fick chock , jag håller på att förvandlas till en kossa!!!

Jag vet ju att man kan läcka lite innnan barnet kommer men att veta och att faktiskt se är två HELT olika saker!

Jag känner mig lite som ett vandrande skolarbete, så fort det händer någonting märkbart så måste jag plugga på haha kanske är lite mer intressant nun än när man läste om sånt här i skolan , men nu händer ju allt en själv så man kan följa med i allt som händer ,det är spännande =)

Vad händer i brösten under graviditeten?

http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=4920
http://se.babycenter.com/baby/breastfeeding/makingbreastmilk/

vart tog kondisen vägen?



alltså dessa krämpor!
nu känns det som om det kommer bli en låååååång graviditet :P
jag pustar, stånkar, drar efter andan , till och med när jag ligger ner! hittar INGA bekväma ställningar att sova i, det kryper i benen som om jag hade en hel myrstack i dem , ibland håller jag på att bli tokig på det! Ryggen värker! Så fort jag äter kryper maten tillbaka upp i halsen på mig och stannar där , mysgt! och det hugger som fan i nedre delen av bukmusklerna när jag ställer mig upp, eller där mina bukmuskler BRUKADE sitta där är ju numera bara en stor kula!

Jag trodde ju inte att jag skulle få problem nu såhär tidigt, höften förstårjag ju men att gå runt och vara andfådd så fort man rör sig det trodde jag skulle komma i vecka 30-40 när man ska vara så kallad höggravid men jag är ju bara i vecka 22! jag är ju inte så stor ens en gång , jag är faktiskt ganska liten om magen så så många extrakilon har jag inte att skylla mitt pustande på.

Det är underbart att vara gravid på alla sätt och vis men ibland måste man bara få klaga lite när man känner sig 20 kilo tyngre och 40 år äldre :P

vecka 22!

Bebis!

Känseln

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.

Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.



munter som en lärka? trodde jag ja!


det är så lustigt vad man förväntar sig och hur det verkligen blir på riktigt, innan jag blev gravid så kännde jag ändå min kropp och mitt eget humör ganska väl, jag visste att när jag fick mens så reagerade jag så och så och då var det därför jag reagerade så och det var därför jag var sugen på godis etc etc...

men nu är det verkligen spännande och se vad som händer varje dag  för just nu så känner jag inte mig själv alls, jag reagerar välldigt starkt på saker nu som jag inte trodde skulle kunna röra mig i ryggen , allt överaskar och det känns nästan lite läskigt att göra saker, jag vet aldrig när jag ska börja grina eller bli arg , vissa personer blir jag arg bara jag ser och jag vet inte varför.

I förrgår skulle jag och rickard städa lägenheten , och det var första gången under graviditeten som jag verkligen kände mig fetast, osmidigast, och kanske fulast på jorden , jag är ju dansös i grund och botten och att känna att man inte har samma rörelseförmåga som innan, och att det gick upp för mig så plötsligt, det var verkligen där och då när jag skulle ta upp en sak från golvet och jag kännde att det verkligen gick trögt, någonting tog emot (magen), inte mycket men såpass så det var ansträngande då tänkte jag bara näää usch å fy! och blev så jävla deppig...

Jag kan ta gårdagen som ett ännu bättre exempel , jag kommer hem från jobbet och rickard sitter i soffan , jag borde vara hur glad som helst eftersom det gick bra på hans jobbsamtal han vart på , men så säger han ett ord som bara vänder upp och ner på hela min hysteriska hormonladdade värld, något som jag inte förknippade med hur jag har tänkt mig det kommande året. Det var ingen stor grej det han sa , han sa en halv mening och jag springer in i duschen och börjar såklart grina, tårarna bara rinner och det slutar inte , allt går bara runt i huvudet på mig, jätte konstiga tankar , tex, att jag int såg någon utväg än att leva utan rickard om han skulle ha det så och så och att jag då skulle bli själv, och ingen förstod mig och jag kännde mig ensammast på jorden blabla listan med sånna konstiga tankar kan göras en mil lång, och som i den stunden känndes så fruktansvärt verklig för mig, de 15 min av hemska tankar det var min verklighet där och då, jag var så lessen så jag gick direkt från duschen in i sängen och la mig , då va klockan 18.00

Sen kom rickard in i sovrummet med en bricka med mat och en puss på pannan och säger en halv mening , och vipps! Där försvann alla hemska tankar oh hela mitt liv blev ljusrosa igen , och det gick upp för mig hur jävla mycket tur jag har som har en kille som verligen älskar mig på riktigt, som står ut med min gravidhysteri , förstår och tar mina små utbrott på allvar och int bara ignorerar dom bara för att det hör till grafiditeten och egentligen inte är på riktigt, eller det är på riktigt men det är ju inte så jag hade reagerat om jag inte vart gravid och det vet han ju om , så jag är glad att han tar det med ro på ett sätt men ändå lyssnar, bryr sig och försöker lösa det så att det blir så bra som möjligt .

Jag trodde inte att jag kunde känns så mycket samtidigt som jag gör , men någonstans inners inne så vet jag på något sått att det är ingen ide att spjärna emot , jag har blivit mer sund med kännslor tror jag, känner jag att jag behöver gråta en skvätt så sätter jag mig helnt enkelt bara ner och grinar värre än så är det inte , då är det ju något som behöver komma ut , innan så tyckte jag att det var pinsamt och jobbigt och dolde oftast så mycket jag kunnde , nu går jag till rickard men en gång och det känns faktiskt skönt att slippa skämmas över det som jag gjorde innan, det är ju inget att skämmas över egentligen.

jag hoppas att jag kan känna mig lite vackrare med magen när det blir lite varmare ute så man slipper gå med säckiga stora kläder så man kan göra sig lite fin, nu är det ju bara tjocka klädet å tjocka skor, jag ser ut som en fet eskimå när jag går utanför dörren , blek å jävlig e jag också haha, äh jag tar det oftast med lite humor, förutom i förrgår :P annars tycker jag ju att min mage faktiskt är jättefin , den innehåller ju något av det vackraste som finns...

1 år med dig! <3



Kan inte fatta att det har gått ett helt år med rickard , det är helt sjukt vad tiden går fort!
kommer ihåg när jag tyckte att han bara var en kaxig stockholmstyp som jag aaabslout inte var intresserad av...

haha tjii fick jag , han lyckades på något sätt , hur det vet jag inte, antar att jag var den som blev överlistad tillslut :P innan jag visste ordet av ville jag inte gå hem , och det gjorde jag inte heller, inte ens för att hämta kläder :P jag använde hans haha.

allting känndes så naturligt helt plötsligt som om jag alltid hade varit i närheten av honom och inte gjort annat , alla tvivel och allt kringflackande var över, jag hade kommit hem, precis så känndes det, att komma hem...

Nu sitter jag här med en underbar liten bebis i magen och en underbar människa som jag känner så otroligt mycket för och älskar så högt!
jag är så lycklig och ångrar ingenting , jag trivs med livet även om det inte blev som jag hade tänkt mig, det blev bättre än så..

Älskar dig Rickard <3 nu och alltid <3


Lördag


idag har jag haft det riktigt skönt, provat nya matstället uppr i jessheim och maten var faktiskt riktigt god där, man fick vänta lite länge på maten kanske , men när vi väl fick in den så blev man ju inte besviken så det fick helt klart godkännt.

så jag och carro hade en riktigt myseftermiddag, och idag provade jag att dricka kaffe igen , och det var nästan gott , men lilla ninjankid har inte varit still sen dess så jag tror någon har fått en koffeinkick där inne...
tror jag ska hålla mig borta från kaffe ändå för hon e pigg som hon är utan koffein det lilla pyret, idag vaknade jag av sparkarna, då väckte jag rickard sen låg vi och pratade med magen och myste i sängen
jag har läst att det är viktigt att prata med sin bebis även om den inte är född än, hon fattar ju inte vad vi säger men hon känner igen våra röster, det är så häftigt att det är så!

Nu sitter jag å väntar på att rickard ska komma hem , vi ska laga lite mat och baka muffins :P köpte nämligen muffinsformar på åhlens idag, har hittat ett mumsigt recept på allt om mat som jag ska prova, och det går inte utan formar för då blir det bara platt, har redan provat haha.



Fredag den 13!

aj aj dåligt datum :P så jag borjar dage med att säga peppar peppar ta i trä:P
ja jag är lite skrockfull det kan jag erkänna.

igår fick jag ett samtal från andra sidan jorden ! det var bella och ida som ringde , jag blev så glad! jag saknar dom jätte jätte mycket , dom ringde å skrek att dom skulle komma hem nu istället för i mars! nu längtar jag så jag spricker, vill ju höra om allt dom har hittat på borta i asien, eftersom jag inte kunde följa med så får man nöja sig med historier istället men det duger lika bra för mig =).

nu ska jag å min älskling gå ut i det fina vädret och ta en fika innan jag börjar jobba klockan 17.00
nu har ninjakid vaknat också känner jag så det ska bli skönt att röra på sig lite ! =)

Lycka!

Idag fick jag en sjukskrivning på 50%, det ska bli så skönt att slippa gå runt och tänka på att det kommer göra ont varje dag. Skönt att man får jobba 50 % så man har något att göra också, det är ändå 20 veckor kvar , gå hemma här i denna lägenheten så länge innan skulle nog vara jobbigt det också, får se om 6 veckor, om jag känner att det inte går ändå får jag en 100% sjukskrivning fram till tre veckor innan födsel då jag måste börja ta ut föräldrapengar.

Sen fick jag jättefina bilder på lilla älsklingen, helt fantastiskt att det går att ta sånna tydliga bilder.
Hon mår jättebra inne i magen =) fick vi bekräftat för andra gången på två veckor men det kan man ju inte höra för många gånger.



Långledigt!



Fy vad skönt att vara ledig , såklart så vaknar man upp förskyld! #not happy#morr#
sen är jag lite besviken övr att jag inte kunde åka hem till mamma över helgen , Leon hade tre årskalas idag , fan va tråkigt att missa det, hatar att bo så långt bort, och sen har jag ju inte träffat lille Noel än, vill ju gärna se nya lillebror innan han blir stor liksom :P

Ska på läkarbesök igen på tisdag  hos privatläkaren jag gick till i början av graviditeten, tydligen så har jag inte rätt att gå till en vanlig läkare, så jävla sjukt! blir så trött på norge, allting funkar så konstigt.
Barnmorska kan jag glömma förrän i mars, och vanlig läkare har jag inte rätt till, så då blir det att betala 1000 kr per besök hos privatläkaren istället!, inte för att jag har någonting emot att gå till honom, han är jätte bra och jag trivs jätte bra med honomoch jag hade inte haft något emot att gå till honom genom hela graviditeten , men som han själv sa när jag var där sist , du ska inte behöva betala för att du är gravid, det har han rätt i. I norge så är det inte riktigt som i sverige med läkare och sånt , här måste du ha en egen fastleger som det heter, vilket betyder att du lir tilldelad en läkare genom att ringa till olika läkarstationer och hitta någon som har plats på sin lista, om det är akut så finns det en hälsostation som du får betala 120 spänn på för att dom ska titta på dig och skriva ut läkemedel och pencilin, men det gäller bara om du har fått influensa, brutit armen , skurit dig eller dylikt, ska man på kontroller för graviditet varje månad kan jag inte gå dit. När vi ringde till fastlegerkontoret så sa dom att jag var tvungen till att vara norsk medborgare för att få komma till dom, jävla sjukt system , jag har ju fått födsloplats på ett norskt sjukhus och det var inga problem att få tid till att komma på ultraljud men en läkare har jag inte rätt till, är lite orolig för att det är samma sak med barnmorskan nu, tänk om jag inte har rätt till det heller sen när jag väl kan få en tid där. Barnmorskan jag pratade med sa bara att sorry det finns inga platser alla är sjuksrkrivna samma sak är det i grannkommunen , och då frågar jag naturligtvis var jag skall vända mig då, då är hon såklart välldigt norsk och säger bara det vet jag inte du får försöka få tag i en fastleger. Så jävla typiskt norge, folk vill hellst inte hjälpa dig , för det är ansträngande.

Lillan har sparkat stenhårt på mig hela dagen idag =) helt sjukt vad liv det har vart där inne idag, jätte mysigt!
Kan inte fatta att det har gått 20 veckor! tiden har gått så fort, 140 dagar kvar !
Jag var ju rädd att lillan skulle vara undernärd, jag vet att man int ka jämföra sig med andra, men jag har kollat in bilder på andras mage i vecka 20 och jag är ju mycket mindre än de jag har sett, så jag frågade barnmorskan om det, hon sa bara att jag skulle vara glad att jag var så liten och nätt, vissa bär barnet lite med invändigt än andra , och det gjorde tysligen jag , så det var skänt att veta ibland för jag för mig att om jag inte äter precis när jag blir hungrig så svälter jag mitt barn haha dumt säkert men antar att det är naturligt att oroa sig :P





Ultraljud!

Ja så kom dagen vi längtat efter!, nästan så man var lite nervös haha
men allt gick bra, jag var ju nojjig med att vi skulle missa bussar och inte hitta dit så jag hoppa upp halv sex och var stressad tills vi satt i väntrummet, en halvtimme tidiga :P
Ultraljudet visade en frisk liten tjej som låg med benen rakt upp och sparkade för glatta livet , barnmorskan skrattade och kallade henne för en liten spräck haha va nu det betyder på norska , men det såg ganska roligt ut när hon hade fötterna vid huvudet , värsta lilla gymnasten :P
humör har hon med , damen , gillar inte att bli puttad på , hon vände helt om och sparkade så fort barnmosrkan puttade till lite på henne , skitförbannad haha.
Är lättad över att allt såg bra ut och att hon är frisk, nu fick vi ju bekräftat att det är en liten tjej till hundra procent denna gången :P
shit halva graviditeten har gått, och det har gått så fort , nu hoppas jag att jag får kontakt med en läkare i jessheim så att jag kan ta nya blodprov och kolla efter någon infektion/förgiftning som barnmorskan sa att jag kunde ha fått, känns ju sådär kul, och min höft har börjat göra riktigt ont , inte kul att jobba på ett jobb där man står upp i 7 timmar då :(
men så är ju detta norge och det är inte riktigt så enkelt som det låter, jag ringde till vårdcentralen idag där man ska få tilldelat en barnmorska , ska ju på lite kontroller innan bf och sådär, men nej då har dom inte tid till mig förrän i mars!! för alla barnorskorna är sjukskrivna, och det är likadant i grannkommunen!! helt otroligt !, börjar bli ganska mycket less på detta landet, ,, men inget att hänga läpp för , känner mig grymt lycklig ändå =)

RSS 2.0