Got nytt år!

Jag hittade precis Rikars mobil i den nytvättade tvätten! Vilken stil att avsluta året på haha måste jag nämna att det var han som skulle vara duktig och dra på en tvätt innan han sprang till jobbet haha
Årets sista klant-pris går till världens bästa sambo och pappa Rikard!



Jag tänker inte göra någon årssammanfattning, sen jag fick Novalie tycker jag att jag inte har något minne om vad som hände innan förlossningen :P
Jag vet bara att jag satt precis såhär, ensam i lägenheten för exakt ett år sedan också, skilnnaden är att då var jag gravid, bodde i en annan lägenhet, tv boxen funkade (den har precis lägligt lagt av!!!!!!) och jag hade katt! Annars är det samma, rikard jobbar på nyår för att slippa jobba julen, men jobbar man med det han jobbar med så får man gilla läget!
Då satt jag och funderade på hur allt skulle bli med den lilla bebisen och hur det skulle vara att föda barn och en massa andra grejor snurrade runt i huvudet, ett år senare sitter jag här när jag har upplevt det jag satt och funderade på och är bara helt slut i kroppen efter att ha nattat en liten underbar vacker människa som inte ville sova att jag inte minns någontingfrån varken igår eller tidigare idag, jag vet bara att jag är lycklig, trotts en del problem jag har med mig själv, är jag i grund och botten lycklig och vem kan begära mera?!

Så ingen klyshig summering av det gånga året av mig , nu säger jag hejdå till ett omtummlande härligt händelserikt år utan att ens orka bli sentimental och säger hej till ett nytt år och hoppas det kommer bära med sig en hel natts sömn och underbara dagar med de som betyder mest !(och helst en vältränad kropp, gärna i storlek 36!)

GOTT NYTT ÅR!

Novalies första jul!




Novalies första jul blev som jag hade hoppats på, mysig med hela familjen samlad, lugn och sansad, ingen hets
och stress =)

Men så blev hon förståss sjuk stackaren, hon hade ingen feber men snorig och hostade så hon spydde , fy vad jag tyckte synd om henne, det blev inte så mycket sömn för någon av oss följande dagarna efter julafton, vi vaknade av att Novalie var förbannad över att hon inte kunde andas genom näsan och sen hostade hon tills hon spydde en kaskad över hela sig och sängen, så det var bara att byta kläder, suga ut snor med näsfridan (tack och lov för denna lilla grej) i med saltlösningsdroppar i näsan, amma henne och lägga henne i halvsittande ställning på sig själv! Detta fick vi göra samma sak i fem nätter i rad, inte kul när man är på resande fot!



Men vi har en sån duktig tjej, trots att hon haft det så jobbigt har hon skrattat och varit hur glad som helst ändå, tuff brud i lyxförpackning är vad hon är!
Jag hittade nämligen en sak till som måste varit jätte jobbigt för henne att gå igenom, hon har fått en liten tand! vi har inte märkt någonting, helt sjukt, trodde inte hon skulle få så tidigt heller, men det är en liten spetsig sak i underkäken, jag märkte den när hon bet mig i handen , det gjorde skitont haha!
Så nu har första tandsingen uppenbarat sig, vilken fin liten julklapp till mamma och pappa!



Novalie har myst riktigt mycket med sina morbröder, hon och Noel har haft det jätte roligt, så fort hon fick syn på honom sken hon upp med hela ansiktet och dom har pratat bebis rappakalja med varandra , jätte sött!
Dock så tyckte Noel det vr konstigt att Novalie satt i hans gamla gåstol så han ställde sig på kanten på ena sidan och tyckte väl att han åtminståne skulle få åka med haha!



Novalie är helt galen i gåstolen , hon har fattat galoppen och fullkomligt ÄLSKAR att hon kan ge sig ut på äventyr själv, sen blir hon lite sur när jag tar upp henne men jag låter inte henne sitta så länge åt gången, vill inte att hon pressar sin lilla kropp för mycket!

Novalie har även varit med om sin första flygtur, den rörde henne inte i ryggen, hon märkte inte ens att vi flög, så det gick bra, alla grejer kom fram utan skador så det är vi nöjda med!

Vi hade en underbar jul hoppas att ni hade det också!

JULSTRESS!!!

japp nu är jag SUPER stressad!, varför skriva i bloggen undrar ni kanske då och det undrar jag med men jag måste liksom sitta ner i tio minuter och stressa av , det finns fortfarande tid det är bara jag som stressar bara för att, tänk om jag glömmer något, tänk om det börjar snöa, tänk om spisen början brinna när vi är borta etc etc, det går över snart ..hoppas jag!
Om två timmar ska vi äntligen vara påväg till stockholm och sen vidare till fjällen för julfirande! woho!
Tänk att det är Novalies första jul, herregud, det är så stort!

Denna veckan har det varit full rulle, vi har varit i oslo och fikat med Tora och lilla Viggo, det var supermysigt!  Jag fick tydligen Tora att shoppa lite :P jag kan inte hjälpa att jag har den effekten på folk , jag hoppas att din plånbok förlåter mig en vacker dag haha

Så har vi umgåtts en hel del med Malin och Ilian och vi har bara myst runt och slappat, så fruktansvärt behövligt i denna julnojjan, tack för sällskapet denna veckan!
Vi har fikat (en massa) hehe, tränat nada! fyfy!
men det är faktiskt JUL, efter jul blir det andra bullar, eller inga bullar?
Novalie fick ett jätte sött armband av Ilian i julklapp, det är jätte fint!

Så har ju gudmor bella varit här en sväng såklart, vi gjorde världens ostigaste potatisgratäng!
Men så jävla gott! nomnom!

Julklappen från Novalie till oss är att hon nu har börjat suga riktigt på tummen, och det ser ju så gulligt ut! Innan har hon ju bara tuggat på den, jag hoppas dock att hon inte blir ett tumme barn för det är så svårt att vänja dom av med sen när de blir äldre, hon har ju nappen också =)

Nej nu ska jag sätta fart , God jul och gott nytt år från oss!



Utveckling på gång och oh ljuva träningsvärk!

FY viken träningsvärk jag har sen träningen i torsdags, märktes att man hade slarvat!
Efter nyår ska jag och malin träna tre gånger i veckan, så att det händer något!
Jag är lika tjock som när jag började ju!
Men innan vi tar tag i det ska vi ha ett kakbak passande nog, mumma!

Novalie har utvecklats något så otroligt denna veckan:
  • hon har börjat kräla runt lite själv på mage, men såpass lite i taget så att ena stunden ligger hon i babygymmet och när jag tittar nästa gång ligger hon en bra bit utanför och så fattar jag inte hur hon har tagit sig dit :P
  • Nyfiken i en strut har damen blivit också hon ska ta i ALLT, hon sträcker sig efter saker hela tiden och stoppar ALLT i munnen!
  • Novalie kan nu sitta upp själv , fast man får sitta med hela tiden ,rätt som det är sviker balansen och då faller hon åt sidan :P
  • Nu i morse upptäckte jag att hon fattar kasta jag saker på golvet så tar mamma upp dom-leken! Hon har slängt ner sin solrosblomma 10 gånger redan oc väntat på att jag ska plocka upp den bara så att hon kan kasta ner den igen haha
  • Språket har ändrats , denna veckan har hon börjat göra baba-ljud och vava-ljud, skönt med lite omväxling ,i flera veckor nu har hon bara gurglat saliv så hon har låtit som ett litet fantasidjur :P
  • Novalie har lärt sig att kramas med, eller jag vet inte om det är medvetet med det är mysigt för det, när jag plockar upp henne så lägger hon armarna kring halsen på mig och borrar in ansiktet  i halsen på mig , det är så mysigt så jag blir lite snyftig varenda gång; <3
Mycket som har hänt denna veckan och jag är så stolt över mitt älskade barn som kan så mycket redan!

(Om en vecka åker vi till fjällen):D


Rörigt inlägg och tankar om bloggande!

Vill börja med att understryka starkt att jag INTE skriver om vänners eller bekantas bloggar , så ni behöver verkligen INTE känna er träffade på något vis, jag läser era bloggar med glädje och spänning varje dag :P Detta är mina tankar som behöver komma ut, så era bloggar är safe i love them!

Till saken...

...Jag surfade runt lite på mammabloggar/vanliga bloggar idag och det fick mig att börja tänka, Novalie har inte valt detta, helt plötsligt känns det som att jag hänger ut henne!
Helst plötsligt känns det så jävla fel att blogga om henne, vad får hon ut av det?
Hon har inte bett om att få vara med i någon blogg, att vara min lilla sidekick i min egen lilla perfekta värld som alla ska få ta del av, nämligen min blogg!
Är vi blogg-generationen? har man inte en blogg är man stenålder? alla har väl rätt till allas privatliv? Är det inte sjukt egentligen?! Allt ska ut på nätet, vad vi gör vad vi äter vad vi har på oss just idag , alla ska ha en liten modespalt, inredningsspalt och dagens egofoto!
Ju fler korkade bloggar man läser detso mer blir man hjärntvättad och börjar sakta men säkert ryckas med i blogghysterin, det börjar med små saker, typ det här med att ta bilder bara för att ha till bloggen (energislös) och helt plötsligt börjar man kopiera andra och börjar skriva om saker som man egentligen ger blanka fan i rent ut sagt!

Misstolka mig inte, jag har en blogg, jag läser bloggar, jag skriver ett blogginlägg om bloggande, men jag kom över något idag som fick mig att verkligen tänka efter, kanske var det efter att jag slöläste en blogg där den personen med barn i fråga skriver om sin bebis underliv!? Eller när jag skummade igenom sveriges största bloggar, herregud vissa bloggar om sina barn som om de vore ett modeplagg, titta idag har jag klätt min bebis i svindyra kläder bara för att kunna ta bilder som jag sen kan lägga ut på bloggen (när jag inte tar bilder så har bebisen hm kläder) så att alla tror att jag är gjord av pengar och att det är därför man skaffar barn, att vara ung mamma och ha bebis är tydligen på modelistan i år! HEMSKT? ja verkligen, Det var det intrycket jag fick som läsare, jag blev verkligen förskräckt!
Därav mitt bloggtvivel!!

Varför har jag en blogg? har jag något se mig älska mig syndrom? varför vill jag att okända människor ska få tillgång till mitt privatliv? varför ska jag lägga upp bilder på bloggen varenda gång jag har flyttat på en kruka eller bytt gardiner, titta vad fint det blev, vilket perfekt hem jag har , och visst ser det ut att vara hämtat från ett exklusivt repotage ur hus och hem,  hoppas att någon blir avundssjuk nu hehe!

Eller när man har shoppat, vilken energi man slösar på att ta bilder(!?) på det man har shoppat och sen ladda upp bilderna på bloggen för att slutligen skriva om vad man har shoppat och var och med vem och vilken outfit man hade (finns det shopping outfiter , herregud klä upp sig för att shoppa?) jag har inga problem med folk som är sig själva och är som dom är, jag har bara fått en smula problem med folk som lever för sin blogg, gör sig till och utger sig för att vara en äkta desperate housewife, allt ska vara perfekt , en sån där människa som vaknar med designkläder löshår och smink, jag skulle faktikt kunna spy! Vill vi ha små gossip girl kopior över allt? Jetsetliv är det ända man ska sträva efter annars är man en fattig , ful, elak småbarnsmamma som stter i en förort någonstans och är olycklig, och det är väl inget liv? HERREGUUUD! Eller så ska man vara en glammig mamma, med en liten designerbebis och glatt trippar runt i skyhöga pumps, utsläppt hollywoodsvall och oversize dior solbrillor! Det är en sån mamma vissa bloggare utger sig för att vara och det är väl standard då eller? Jävlar vad jag måste vara misslyckad då!


Så varför bloggar jag egentligen?
Jag började blogga om min graviditet, anledningen var, jag bor i norge mina vänner bor i sverige, det var det lättaste sättet för mig att informera de som bodde långt bort, som jag vet bryr sig om vad som händer i mitt liv! Efter Novalie föddes så skulle bloggen fylla samma funktion , en dagbok kort och gott!
Just nu vet jag inte vad den har blivit, så nu har jag bestämt mig, det blir inga julklappstipps, dagens outfit, bilder på mig med perfekt fasad (jag går i småbarnsmammastassen med tillhörande påsar under ögonen 98% av tiden, varför vill jag få någon att tro något annat) jag tänker inte dela med mig av mina inredningstipps, eller vart några jävla tipps över huvudtaget, detta är min dagbok ingen jävla mammatidning!

När Novalie fyller 1 år , ska jag skriva ut innehållet och ta bort bloggen, detta är min dagbok som är till för att mina nära, kära , bekanta och vänner ska kunna få ta del av mitt liv trotts det att jag bor långt bort eller om man inte ses så ofta! Om andra snubblar över min blogg, varsegod läs men jag tänker inte göra mig till eller skriva enligt mall och regler eller sätta upp en fasad som inte finns!
Jag tänker våga vägra blogghysterin och jag har hamnat på villospår, jag erkänner, men no moore!
Jag tänker skriva denna bloggen för mig, inte ge låtsasintervjuer till en leksakspublik!

(och än en gång, INGEN av de bloggarna jag följer varje dag dvs de jag känner personligen har varit med i tankarna när jag skrivit detta inlägg)




RSS 2.0