29 dagar kvar- Tack!

Tack för era fina kommentarer på mitt förra inlägg, jeanette, micha och lena! det värmde otroligt mycket !

Micha och Lena , saknar er otroooooligt mycket, känns så konstigt att vara så långt bort från varandra när alla tre går igenom något av det viktigaste i livet, två av oss ska ha barn och en av oss ska gifta sig , jag kan inte förstå det!, när växte vi upp? all missad tid får vi ta igen på något vis när bröllop är gjorda och barn är födda !
Älskar er! <3

Och här kommer en uppdatering på mina 20 extra kilon :P


Magen vecka 35 +5

Bebis:
Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång . Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka, kan ju lägga till att hon hickar typ hela tiden och då hoppar hela magen :P och nu ser man verkligen fötter händer och knän  genom skinnet på magen när hon rör sig , det är grymt coolt att se!





Mamma:
sover dåligt, har ont överallt, går som en gammal kärring , har städnojjor och blir lätt arg och trött för att inte tala om den härliga halsbrännan och de fantastiska krypningarna i benen jag får lagom till sängdax, men det allra bästa är helt klart all vätska jag har i kroppen som har fått mig att uppnå dubbel storlek :P jag förstår inte hur min älskade man står ut med mig som måste hjälpa mig på med skorna och sockarna hämta vatten på nätterna och laga mat när jag har får ont får att göra något plus att han står ut med mina renlighetsutbrott även om det inkluderar att putsa badrumsspeglen klockan 3 på natten och slänga alla kläder som jag tycker luktar "konstigt" i tvätten :P , tur att det inte är längre än 9 månader då hade han nog åkt på semester utan mig ett par månader :P

33 dagar kvar-Stoppa pressarna!


Det är 5 veckor kvar till bf ..5 veckor?!
Vart tog tiden vägen? är jag gravid? ska jag ha en bebis? har jag ätit de rätta sakerna? är hon frisk där inne? förlossning!? ska det lilla livet där inne komma ut? borde jag packa bb väskan? och vad ska jag ha i den? hur kommer mitt och rickards förhållande påverkas av en liten bebis? ska jag bli mamma? herregud ! hur tar man hand om en så liten varelse, tänk om jag suger på att vara mamma?! varför förstår jag inte riktigt att detta händer mig  just nu?

jag har hundra grejer i huvudet!
känns så läskigt att inte ha kontroll över det, jag kan inte förbereda mig på något sätt på någon av mina frågor, jo självklart kan jag packa väskan till BB , men jag kan ju inte förbereda mig på hur det kommer att kännas att föda barn, jag kan inte hur jag än försöker föreställa mig hur det kommer att faktiskt ha en liten i mina armar.
Ett helt nytt kapitel i livet började när jag blev gravid och jag fattade det inte ens, ja har fortfarande inte fattat, och nu känns det som om jag ska gå på plankan med ögonbindel, och jag kommer inte veta hur något kommer kännas eller blir förrän jag har gått över kanten och upplevt det läskiga fallet.
Även om jag vet att det kommer komma, lika säkert som alla vet att den där sista långa läskiga backen på bergochdalbanan kommer när man sätter sig i den så vet jag ju att allt jag oroar mig för kommer att komma , i kväll, i morgon nästa vecka...förlossningen kan ju faktiskt sätta igång när jag minst anar det.

Det känns som om jag precis fick reda på att jag blev gravid, hur kan tiden flyga iväg så fort?
jag är livrädd, överlycklig,orolig, glad, trött , fylld med energi, allt på samma gång, stressad över att inte hinna med allt jag tänkt göra innan bebis kommer samtidigt så vill jag bara att hon ska komma ut för att jag har svårt att röra mig och sover dåligt och är allmänt trött på att inte kunna röra mig och inte orka någonting plus alla mina tvångstankar, man blir verkligen knasig när man är gravid :P på något sätt längtar jag efter att min kropp ska bli min igen, och att få på mig några av mina t-shirts och tröjor , har en hylla i min garderob med kläder jag får på mig och det är väl en 7 plagg, börjar bli lite trött på att vara en vattenfylld vaggande valross, men det ska man väl vara efter 9 månader av graviditet.

Jag tror bara att jag ska försöka släppa alla tankar , jag kan ju inte påverka så mycket ändå , hon kommer ut när hon vill ut vare sig jag är redo eller inte , hur mycket jag än grubblar och oroar mig så kommer jag gå igenom en förlossning och hur den kommer vara och hur det kännas får jag helt enkelt uppleva det där och då, det är bara att acceptera även om det är lite svårt och skrämmande.

ne nu är det nog med konstiga tankar från mig :P

35 dagar kvar- sjögurka och psyskiska störningar?

Nukommer jag ha lite svårt att skriva detta inlägg eftersom mina fingrar har svullnat upp över natten till dubbel storlek , dom är så svullna och dom gör ont , ser ut som sjögurkor, tur att man inte använder ringar då hade jag fått klippa bort som hos smedpelle!....

Ja nu vet jag inte vad som har hänt med mig, jag tycker allt är smutsigt! allt allt allt...men det är det ju inte , jag vet ju det någonstans innerst inne men min graviditet har nu nått så långt upp som till hjärnan tydligen så jag springer runt här och har någon sorts städmani som jag aldrig sett maken till hos mig själv!
I natt städade jag till 03.00 kunde verkligen inte slappna av förrän jag gjort det som jag hade tänkt mig från början , det slutade sen med att jag damsög och våttorkade golven , det sista jag gjorde var att duscha för att till allra allra sist bädda rent sängen med nytvättade och vädrade täcken och kuddar och allt som ska va i en säng, innan det hade jag h¨llt på hela dagen och kvällen med att dra ut allt ur garderober, sortera kläder, torka ur med trasa, a listan är lång!
Jag blir TOKIG om någon går en meter in i hallen med skor, badrummet städar jag en gång om dagen och mitt i allt detta så har jag svullen som en sjögurka och min rygg gör så ont, jag börjar svettas efter 10 min städning och ÄNDÅ! jag bara SKA göra det! fast jag får så ont och jag blir så trött att jag nästan börjar gråta så känns det nästan som ett tvång, det ska bara göras, hur lång tid det än tar , hur trött jag än är, städningen är viktigare än allt! jag tvättar mattor och handukar frenetiskt , finns det inget kvar att tvätta tvättar jag mina microfiber städ trasor!
Jag kan sitta och längta efter lukten av ajax städspray!?

Kommer detta försvinna efter graviditeten?
eller
Ska jag ringa doktor phill?
Jag börjar bli liiiite orolig över mitt uppförande!


38 dagar kvar-En stor sten borta!



Förra veckan fick både jag och rickard de pengarna vi skulle få från gamla arbetsgivaren , vilken lättnad!! så fruktansvärt skönt!
Nu kommer ekonomin på rätt bana igen , fy inte kul när inkassokrav börjar trilla in i brevlådan och det inte finns pengar, och när man blir lovad pengar till vissa datum så kommer det ändå inga pengar, vilken frustration vi haft över detta.

Nu kommer det lösa sig ekonomiskt för oss och ångesten över det är borta, nu kan jag kanske slappna av lite mer än vad jag har kunnat de senaste två månaderna, Nu är alla inkassokrav och allting vi låg refter med betalt och färdigt, borta, nu ligger vi på +...
Så nu ska jag väl få lust til att görs saker som att skriva i bloggen och hitta på lite grejer igen, det har vart lite svårt denna perioden när det vart så jobbigt.




56 dagar kvar! - lägenhetspanik!



hur svårt ska det vara att få tag i en lägenhet?
Har tittat på flera stycken men det är alltid hur många spekulanter som helst , man är ju inte kännd för att vinna på lotto ofta direkt...

nä idag är det inget muntert,

fick inte pengar från gamla arbetsgivaren som vi blev lovade, de skulle kommit igår, så de räkningar jag såg fram emot att bli av med är kvar...

lägenhetspaniken hopar sig , nu är det en månad till jag måste ha en lägenhet..

jag sover pissdåligt, det känns som jag har en kvarnsten över bröstet så fort jag ligger eller halvligger, jag kan inte andas!

jag kan ha fått havandeskapsförgiftning, det är inte heller kul att gå runt och tänka på , ska på läkarbesök på måndag igen då får jag väl reda på hur det ligger till hppas jag..

sen är jag stressad över att jag är stressad över så mycket grejer , tror inte att det är bra för bebisen, är rädd för att jag kommer föda för tidigt eller att hon eller jag kommer bli sjuka ...

nä idag ska det deppas och i morgon får jag försöka se positivt på det hela

RSS 2.0