gårdagen

....har jag bara en sak att säga om, och det är, nej, inte,absolut inte, sämst, varför? jävla rädsla, avsky, orkeslös, hopplöst, bättring, måste, vilja , lycka!
...och med dom raderna raderar vi i går och tar nya tag idag och framöver !

problem är till för att lösas och det dyrbarste du har att ge är tid!

Regn och finbesök!



Idag har det regnat HELA dagen , så promenix med vagnen har inte varit på kartan , men så blev dagen räddad! Ida och Rasmus kom dyngblöta genom min dörr, så jag tog fram mormors bullar och tre sorters kakor sen blev det fika! Supermysigt att få lite vuxen sällskap , det var behövligt. Sen anlände även marcus så det blev en omgång fika till! Underbar dag! Önskar det var dubbelfika varje dag ! :P
Meeeeeen.....
Då skulle jag ju aldrig gå ner de där 12 extra kilona som är kvar på min kropp , japp ni hörde rätt 12 extra kilon! mummsa på den ni ! Jag har fått köpa nya kläder för att jag är för fet för mina kläder! Har fått lägga undan ALLA jeans jag har och hur trisst är det inte att när man ska ha på sig något annat än myskläder så går det inte!?
Nehej , detta går jag inte med på , nästa vecka ska jag börja träna och Rikard ska med , oh yes mina extra 12 kilo har precis blivit hela familjens problem , gymmet ska bli en familjegrej , Rikard måste med för Novalie måste med , jag lämnar inte dom två ensamma och riskerar att mitt barn skulle bli hungrig när jag är borta, och träna under stress är inte kul NEJ alla ska med så jag kan träna i lugn och ro och ha koll på man och barn samtidigt! punkt slut! (och nej jag vill inte pumpa ut än, jag är fortfarande för mycket kontrollfreak)

Föresten så blev det inget jessheim med bella igår , min älskade unge protesterade stort och var nog inte helt fri från sin förkylning så jag konstaterade att det var bäst att sitta hemma och vänta på pappan ännu en kväll...

I skrivande stund är det en sån kväll i kväll igen och i dag är jag less på det , riktigt less ...

En sista tanke innan jag slutar skriva för i kväll , vem FAAN BORRAR i väggen 22.15 en FREDAGKVÄLL?? IDIOT!

Tillbaka i min underbara vardag!



Ja så var man tillbaka i norge efter en vecka med mamma och bröderna i sverige, myspys och barnen har haft jätte roligt, jag tror att Novalie har haft kul iaf, hon verkade vara road av sina morbröder...
Nu dock är min lilla sessa sjuk ;( stackars liten ligger och snorar, men mamma köpte en näsfrida i sverige så vi har kunnat suga bort det mesta (det är ett filter emellan så nej jag äter inte bebis snor)
Novlie gillar den inte dock , så fort hon ser fen börjar hon vrida på huvudet som en galning :P
Hon var jätteglad över att se sin pappa igen och jag med, hade en 7 ton tung väska med spagetti och lampor jag köpt i sverige så nu ser det ut som en byggnadsplats här hemma för vi shoppade loss på lite inredning när jag kom hem också , och lamporna har Rikard skruvat och fixat med, borrat i tak och nu hänger det sladdar i hela hallen ( inga farliga, utan vanliga sladdar dom vi ska klistra upp i taket).

Veckans nyhet är att Novalie nu vill ha sin napp!!! Jiippie! så skönt, hon har vägrat ta den och har använt mig som snutte , stackars mina bröst ajaj, jag har inte försökt så mycket hellet för jag vill inte tvinga mitt barn till att ha napp, men så provade vi häromdagen och slurk sa det så satt nappen som klistrad i munnen på henne och nu släpper hon den INTE! Nackdelen med napp är ju nu då att hon blir skitsur när hon tappar den hahaha ligger och ger ifrån sig arga små gälla pip och skrik , låter jätte roligt :P Sen har hon börjat sova hela nätter och det ät underbart, hon har iof bara vaknat en gång per natt innan också så med det har vi haft tur , älskar min underbara unge!

Ska till jessheim i eftermiddag ska bli kul! Nu ska jag ge mig på att skruva upp en hylla ,hoppas väggen står kvar när Rikard kommer hem!


Jag och Novalie har tjejmys hos mamma! <3

fy på mig!


jag bloggar dåligt ! Men det är svårt att få en minut över till sig själv, min mamma och bröder har varit hos mig i en vecka och nu har jag följt med dom hem till skåne! Älskade skåne! men det är skitväder!! grrrr! Kan ju uppdatera på Nav-fronten, inga pengar än men jag har fött barn nu enligt folkregistret woohooo! Nu ska jag ringa till förvaltningen och skälla för jag ringde till nav igår och hon kunde minsann se att jag har en unge registrerad på mig , så nu KAN dom inte ljuga för mig denna gången dom jävlarna för nu är jag påläst! I eftrmiddag ska jag kunna säga case closed!

Jag saknar novalies pappa mega mega jättemycket, det är jobbigare än vad jag trodde faktiskt, men det är nog nyttigt att sakna varandra ibland , när man ses varje dag och har fyllt upp med vardagen kan man ibland glömma visa uppskattning och ta riktig tid för varandra, tråkigt men sant! När man får sakna varandra lite och tänka på var sitt håll  så kommer man på hur mycket man faktiskt tycker om partner, ser fram emot att få komma hem och vara nykär , myspys!


Hör och häpna!


Ja då var det dags igen, och denna gången är det en riktig norgehistoria, jag orkar inte ens bli arg jag skrattar av ren hopplöshet!
Jag fick till slut två utbetalningar från Nav , detta var för juni och juli men några dagar senare skulle jag ju få för augusti också, kommer det in pengar på kontot dagen för utbetalning? Neeeeeeeeeeeej! Jag tar novalie och Rikard på en halvtimmas promenad bort till nav kontoret och frågar vad som har hänt och frågar återigen om alla papper kommit in så inget fattas , nej säger den trevliga farbrorn bakom disken , det fattas iiiiiiiiiiingenting och pengarna skulle vara inne i morgon! Åååååå va bra säger jag tackar och promenixar hem med man och barn igen..

Dagen efter är det samma sak inga pengar på kontot, denna gången ringer jag istället och tanten jag fick prata med då säger att farbrorn bakom disken var en myyycket dålig människa och det stämde inte alls , ingenting hade blivit utbetalt och hon skriver en arg lapp till förvaltningen som har hand om alla pengar om att jag minsann skulle ha pengar , bra tänkte jag då fixar det sig tills i morgon , tack snälla arga tanten!

Och NU till poängen, dag tre! Har det kommit pengar? neeeeeeej INTE då!
Jag ringer idag till förvaltningen och frågar vad fan det är frågan om och varför alla ljuger för mig hela tiden!? vad har jag gjort ? eller är alla som jobbar på nav mytomaner? DÅ kläcker tanten att Novalie altså mitt älskade barn INTE är registrerat att hon bor i norge( vilket är konstigt för jag är välldigt säker på att jag födde henne i norge och inte någon annan stans!) och tills hon är det får jag inga betalningar!? Varför fick jag då de två första undrar jag då? det är så typiskt norskt , och varför talade ingen om för mig att det fattades någonting när jag frågade efter just det?! Dom måste ju ha samma datorsystem allihop eller? Och när hade jag fått reda på detta om jag inte tagit kontakt med dom tre dagar i rad? Lita it på NÅGON som jobbar på Nav ...suck....

Så för att lösa problemet ringer jag till folkregistret och där...här kommer det bästa...där talar tanten om för mig att jag inte har fött barn!?!`!`!`!`!`!!?!?!?!?! NÄHÄÄÄÄÄÄ !`?!?!?
Vad är det jag har i mina armar i talande stund ? en docka? en fantasi? en hundvalp? Jag är ganska säker på att det faktiskt är ett barn! förlossningen var inte en dröm! hallå!
Så jag fick ringa till sjukhuset och be dom skicka Novalies födelseattest igen , för det hade de ju gjort en gång innan tydligen, men som vanligt när det gäller mina papper så ska de ju tappas bort ett par gånger bara för att, det ska ju inte vara för lätt nej nej...!

Nu är det bara att vänta tills på måndag och hålla tummarna på att pappret kommer fram utan att tappas bort och att ala på nav slutar ljuga tills dess! Annars får jag väl dundra ner på skattekontoret med Novalie och se till att hon är på uselt humör så hon skriker jättehögt och vråla på tanterna som jobbar där ÄR DETTA BEVIS NOG? ELLER HAR JAG FORTFARANDE INTE FÖTT BARN?....'

Jävla system!!!! Nu ska göra som kalle anka på julafton, bli galen och hoppa runt som den där löjliga fågeln.. arrapappapappappappappapppariaaa !!

RSS 2.0