Min lilla krypare!

 


Nu tar hon sig fram , vår lilla plutta, hon kryper inte riktigt men hon ålar, rullar, lägger sig och sätter sig upp och med dom rörelserna tar man sig riktigt långt! Nu får mamma och pappa se upp, nu kan vi inte lämna henne någonstans och har vi henne i soffan brevid så får vi hålla henne i byxorna så hon inte kastar sig över soffkanten , fast då blir hon arg :P Novalie vill själv!

Det är roligt att vi kan ta henne med överallt , för sitter det gör hon ju alldeles själv , ska jag in i garedoben och byta om då sätter jag henne på golvet så håller hon sig sysselsatt med en strumpa eller något annat kul hon hittar, innan fick man ju släpa in hela babysittern eller lägga henne på en filt. Hon ser så liten ut när man sätter henne på golvet , en dvärg i jättarnas land liksom haha

Det är dock lite små jobbigt att ha henne i knäet nu för hon sliter och drar åt alla håll och kanter, vänder och vrider på hela sig, just nu är hon faktiskt stilla kan vara för att hon ser att det kommer upp bokstäver på datorn när jag skriver, eller så är hon trött igen ?

Nu ska vi nog gå och köpa en massa burkmat till pluttis, det går åt en hel del nu när hon får mat på dagarna, jag ammar lite då och då när jag märker att hon inte är nöjd efter maten , det visar hon iof ganska tydligt när hon vill ha då ger hon ifrån sig ett lustigt ljud och så drar hon mig i tröjan :D

Hon sover inte hela natten än men när vi har köpt en riktig spjälsäng åt henne så ska jag prova och se om hon sover bättre i sitt eget rum, det verkar som om hon blir störd av mig och rikard när vi går och lägger oss, tur att hennea rum är precis mitt emot vårt, tycker det känns lite läskigt att ha henne långt ifrån mig!

Annars i veckan så har vi hälsat på Tora och viggo i oslo, och sen har vi varit i sandvika och träffat anki och lucas, jätte trevligt hade vi! =) Kul att få komma ut lite och det går ju bra med Novalie , hon är ju resevan sen födseln :D

jag och pluttan tog en fjortisbild!



cirkuskonster med pappa!

Första gången på ett lekland !




Nej nu vill min dotter ha uppmärksamhet, ha en trevlig dag!







Min största kärlek!


Hittade bilder på bellas dator som jag inte sett,
Här är Novalie en dag gammal, vår perfekta lilla kärlek!

När jag fick syn på denna bilden blev min första mors dag den bästa!

Min första mors dag!


Ja jag vet, hemma i sverige är det INTE mors dag men nu bor jag i Norge och här ÄR det faktiskt mors dag i dag :)! Fördelen med att vara svensk i Norge är väl att man får TVÅ mors dag, HUR bra är inte det hihi.
Känns så konstigt att det är JAG som ska bli firad på morsdag!? konstigt men jättemysigt =)

Rikard är tyvärr så trött efter sin intensiva jobb helg att han inte orkar laga morsdag middag till mig idag så det blir pizza och godis, men det är bara mysigt.

I morse tyckte jag INTE att min första mors dag var någonting att hurra för, Novalie hade någon utvecklingsfas i natt och VÄGRADE sova någon annan stans än i min famn framför teven , jag låg där blixt stilla till halv två på natten och var så förbaskat kissnödig så det slutade med att Novalie vaknade när jag rörde på mig och nöden har ingen lag , jag fick helt enkelt springa på toa med henne i famnen , hon skulle inte vara en cm ifrån mig då skrek hon bara!

Sen äntligen fick jag henne att somna klistrad inntill mig i sängen, men hon vaknde otaliga gånger , någonstans i dimman kom rikard hem från jobbet , sen skulle Novalie upp klockan 8 tyckte hon , jag lyckades med att vi drog oss till halv nio -nio, men jag var totalt förstörd! Hoppas hon sover i natt =)

Annars har hon varit världens finaste på dagen idag, sovit som hon ska på rätt tider och emellan har hon fått mat och lekt i sin lekhörna, hon sitter där nu, knäpptyst och pillar med sina grejer =) min duktiga unge!

Nu har Novalies stol kommit också och vi ÄLSKAR den!
Nu kan lillpluttan också vara med vid bordet så nu slipper vi de sura blickarna nere från gå stolen varje gång vi ska äta!

I samband med att hon nu fått stolen har det blivit så mycket lättare att ge henne mat , nu får hon gröt till frukost och har lärt sig att säga nam nam mellan skedarna!



Med det önskar jag alla svenska mammor i Norge en mysig mors dag!

Hon sa mamma!

Novalie har på dessa två dagar tagit ett jätte skutt när det gäller språket!
Jollret har övergått till pladder och det är så mysigt!


Novalie har börjat säga:
ne ne ne ne , vilket jag har märkt att hon gör när hon är irriterad eller inte vill mer!

Äntligen har jag fått höra världens bästa ord! Mamma! klart och tydligt, hon sa det första gången riktigt igår kväll och hon har inte slutat sen dess, mamma mamama mamm amm mammma mama kan hon sitta och rabbla, tills jag tar upp henne, då blir hon glad!

Sen säger hon de dedde dadda, vilket måste vara början till pappa, hon har sagt det en gång men inte mer sen så det kommer nog snart :D

Hur kan det gå SÅ fort?! ena dagen kan hon inte andra dagen kan hon en massa, ena dagen jollrar hon bebis joller sen går det några timmar och på en sekund ändras röstläget och borta är bebis jollret och ersatt med försök till riktiga ord!?

Varje gång det händer någonting så står vi föräldrar där som två stora frågetecken och tappar hakan, jag vet inte vad vi tror, att hon ska vara bebis för alltid? Vi vet ju att hon utvrklas hela tiden men på någon sätt är vi aldrig förberedda och hon tar oss med storm med varje milstolpe!

Det är så coolt att vara småbarnsförälder

Nu ska jag sova och i morgon ska jag förhoppningsvis njuta av att få höra mamma mamma mamma pladder hela dagen, hjärtat smälter varje gång och Novalie blir överöst med pussar och kramar vid varje mamma likande ord så det kommer inte bli mycket gjort i morgon :P



massiv uppdatering! 5. Angående beach 2011!


Yesssss!
Då var racet igång, jag och malin har ju vart duktiga och tränat iaf tre gånger i veckan, och nu fick vi gå till en snubbe på gymmet som skulle hjälpa oss med ett träningsprogram!
Han har något program på datorn som han fixar program i, lägger i våran längd, vikt och vad vi har för mål, och sen förde ha över det till en liten plastnyckel man har med sig när man tränar där, så sätter man in nyckeln i en maskin, då kommer det upp på en skärm hur mycket vikt man ska lägga på, hur många gånger man ska göra övningen och hur många kalorier man har bränt! så bra!

Nu SKA det väl hända något! Har lagt om min kost här hemma nu med så om en vecka får vi se om det hänt något!

massiv uppdatering! 4. Mitt älskade barn 7 månader!

Dagen efter dopet blev Novalie 7 månader, jag säger nu som varje månad, shit vad fort det går!
kan hon inte bli en månad större varannan månad? Då hade man haft lite tid att vänja sig :P

Det har hänt så mycket!
  • Nu sitter hon upp alldeles själv, visst det händer ibland att hon faller åt sidan men då tar hon emot sig!
  • Novalie har fattat att mammas bh låda går att öppna och att det går att slänga allt innehåll på golvet!
  • Vill gärna klättra ur sängen!
  • Vill vara i centrum hela tiden, pratar man med någon lägger hon huvudet på sne och försöker få ögonkontakt!
  • Har börjat förstå tittut leken!
  • Ska vara med , helst överallt!
  • Har slängt ur sig både pappa, och ma ma ma (snart blir det mamma hoppas jag :P)
  • Älskar vatten, hon kan dricka hur mycket som helst!
  • Den bästa leksakerna just nu är pappas snus dosa, fjärrkontrollen och en rosa giraff som spelar you are my sunshine (hon valde ut den alldeles själv, hon fick syn på den och blev helt galen ,sprattlade som en galning och blev inte lugn förrän hon fick den då sken hon upp som en sol och kramade den, det var bara för mamma och pappa att köpa)
  • Hon har upptäckt att det finns andra barn och hon tycker det är så roligt, ska fram och klappa och känna , det är så sött!
  • sist men inte minst så har en liiiten till tand börjat tränga upp jämte den andra i nerekäken!
Sen är hon och har varit ett tag i en härlig period, hon gör ingen annat än flinar och skrattar och är nöjd och glad, 90% av tiden är hon verkligen världens gladaste!
Vi är så bortskämda som fick världens bästa , sötaste finaste barn !
Kärleken till dig är större än något annat!



massiv uppdatering! 3. Familjen åker tåg och Novalies dop!


Vi åkte till stockholm för Novalies dop, och allting blev så bra!
Mormor hade bakat kakor Rikards mamma hade beställt tårtor, mamma och familjen hade med sig dopklänningen som var fixad med fina band, Tobbe hade en filmkamera med sig som han ställde upp så allt blev filmat, mange tog en massa foton med systemkamera, vi behöve i princip bara tänka på att dyka upp i kyrkan och ställa iordning lokalen =)!

Vi hade en kvinnlig präst och hon var helt fantastisk, lugn och sansad , glad och trevlig!
Novalie var också helt suverän under dopet, hon bara flinade och var hel nöjd med all uppmärksamhet, hon älskar kameror och på dopet vart det ju många , det är min lilla supermodell det :P

Mamma sjöng sweet child of mine, med bara gitarren och det blev så fint, det var lite svårt att hålla sig så man inte skulle fälla en tår där uppe, som ingångs låt fick vi lejonkungen cirkel og life, (det var ett skämt från början, ni som har sett modern family vet vad jag pratar om) men sen tänkte vi att varför inte, det är en fin låt =)

Är så glad för att det kom så många och att det blev så lyckat, det var lite synd att man inte hann prata så mycket med alla, och att det blev så lite tid med Novalie för var och en men vi har sagt att vi ska komma och umgås lite mer när det finns tid =)

Tack alla för att ni gjorde det så bra och tusen tack för alla fina presenter och bidrag till Novalies sparkonto!

Tyvärr har jag inte fått några bilder från dopet än , vi tog inga med min kamera såklart, det fanns inte riktigt tid för det men här är några bilder från när vi åker tåg till flygplatsen när vi skulle till stockholm!




massiv uppdatering! 2.Bus i soffan och vagnen!

Novalie har fått för sig att våra näsor är någgonting man ska jaga och hugga tag i med tänderna och sen ska det bitas! nom nom!
Det killas något så fruktansvärt, hon är allt bra knasig mitt barn, hur kommer man på en sån grej? varför just näsor? jag antar att knasgenerna kommer från mig :P



Sen har vi det här med hår!
Novalie har världens dille på hår, särskillt pappas hår! Rikard sätter henne på sina axlar, och när hon får syn på håret lyser hon upp som en sol och sen tar hon stenhårt tag och bara drar allt vad hon orkar!
När pappa skriker är det ännu roligare hehe

 

 

 

 

 

Tugga på hår är också gott!!

 


 

Vi har nu fått byta från liggdelen till sittdelen, buhu! det värker i mammahjärtat att hon har blivit så stor redan, nu ska hon sitta upp och liggdelen ville hon helst dyka från , när hon började med det så fattade jag att nu är det dags för sittdel med sele! Nu behöver vi ju köpa en ny säng också för hon har börjat att försöka ta sig ur vaggan nu och det är lite farligt!

Här är min älskade unge glad över sin sittdel!

 

 

 

 

 

Behöver jag säga att grät en skvätt över liggdelen snyft!


massiv uppdatering! 1.Små kompisar!



Sötaste kompisarna!
Det är så kul att se steget från att inte bry sig om andra barn, till att upptäcka att OJ där är en liten filur till, det är inte bara jag som existerar i denna världen, va kul!

Här är de små sötnosarna på gymmet, dom leker vi tränar, fy vad orättvist :P

Leker så fint!

kolla här vilken tuff grej jag har!

Puss på dig polarn!

RSS 2.0