Öron kör och snurr!

En konstig mening kan tyckas, men i min värld är den helt normal och aktuell!
Kan ju börja med att tala om för er som är intresserade att jag och Malin har varit SÅ duktiga denna veckan , vi har tränat nästan varje dag, och det har gått förfånansvärt bra! Om det är beach 2011 eller bastun efter som lockar det vet jag inte, men det funkar och det är det som är huvudsaken, duktiga oss! Sen kan jag ju tillägga att få vara barnfri den stunden man är på gymmet är behövlig, att sen få sitta i bastun ifred och snacka skit och slappna av SÅ FRUKTANSVÄRT behövligt! Jag är en pigg och glad mamma och flickvän när jag kommer hem igen och det är så man blir en supermorsa ladies and gentlemen!

Rikard är ledig en månad från sitt jobb och är världens bästa här hemma, jag har fått sovmorgon och kunnat gå och träna , han har städat och lagat mat och nu när jag har varit dålig i två dagar har jag varit i princip barnfri, jag har fått sova till 11.00 bägge dagarna och i morse fick jag frukost på sängen ! <3
Jag har det oförskämt bra som har en sån fantastisk sambo!

Om jag ska återkomma till Öron köret och att jag har vait dålig i två dagar...
...Jag vaknade upp igår morse och det känndes som om någon hade stoppat bomull i örat på mig, hörde ingenting! Ont gjorde det också, eller det gör fortfarande ont, är öm innifrån örat ut till käkbenet! fattar ingenting ! Det är ju sånt som gamla tanter och gubbar har INTE jag? eller?
Inte nog med att jag har ont eftersom det förmodligen är en inflamation i örat någonstans så är jag snurrig också balansen sitter ju där inne någonstans och det verkar som om något trycker där, jag har liiite svårt att pricka rätt tangenter när jag sriver och det känns lite som jag är på en båt.
Är det inte bättre i morgon efter några alvedon så får jag gå till farbror doktorn helt enkelt!

Rikard har ställningarna här hemma så jag är i goda händer och Novalie är bara lycklig över att få vara med sin pappa , hon är en riktig pappa-gris! :P
Jag måste ju pränta ner att Novalie faktiskt sa pappa klart och tydligt i måndags , det var efter hon satt sig upp i vagnen själv , utvecklings spurt i måndags? Jag blev alldeles tårögd , min duktiga lilla tjej ! Idag hörde jag att hon låg och vrålade jätte högt , inte för att hon var ledsen men bara för att prova om hon kunde och det gjorde hon inte igår så visst är det utveckling på g!

Nej nu ska jag bli friskt i örat tänkte jag!

Vad hände? och NÄR hände det?

Nya lekhörnan i köket!


Precis som min rubrik lyder! Vad tusan hände, mitt söta älskade barn var så grinig igår hon skulle INTE sova någon annan stans än i min famn , jag blev sittandes på arslet en stor del av gårdagen efersom jag ville ju samtidigt att hon skulle få sin sömn.
Tur att vi har en trött pappa här hemma som gladeligen satte sig i soffan och sov med novalie i famnen en stund så jag fick händerna fria.

Jag tänkte att hon kanske hade någon utvecklingsfas, för hon brukar inte vara grinig och hon älskar sin säng i vanliga fall, det verkar som om jag hade rätt för jag lovar att det var inte samma Novalie som vaknade som det var när hon somnade, tio min efter hon vaknat började det, det var precis som om hon blev medveten om en massa saker hon inte sett innan, hon gick på våra vatten glas, drog ner datorn i golvet, sprang runt i sin gåstol i 140 blås och skulle pilla på ALLT! GOSSE ! jag vart hel SLUUUT efter en kvart, fick springa efter och flytta på saker,( i skrivande stund ser jag att hon har trasslat in sig i gardinerna) hon har vridit sitt huvud från sida till sida, kollat upp i taket, vridit och vänd sin lilla kropp allt vad hon har kunnat för att titta på allt i lägenheten när vi har haft henne i famnen!
Hon sträcker sig efter allt, försöker nå saker fast dom kan vara hur långt bort som helst, jag antar att hon inte fattar det där med avstånd än :P

Igår brydde hon sig bara om det hon hade i händerna och det som var nära , sen helt plötsligt efter några timmars sömn blev allt långt bort också jätte intressant, en helt ny värld har öpnnat sig för min lilla älskling, för en halvtimma sen såg jag henne inte (hade lagt henne i lekhörnan i köket) då hittade jag henne under bordet, och vad gjorde hon där ? jo hon låg och smilade som en galning åt bordsbenet , typ som att å detta har jag inte sett förr va kul!

På natten sen så gjorde hon en farlig grej, Rikard vaknar av att hon skriker, inte att hon är ledsen eller så men hon provar rösten lite, då ser han att ungen har SATT SIG UPP!? Det var bara att ta upp henne och lägga henne mellan oss, farliga barn, jag höll på att få en hjärt attack! Bra tid att sätta sig upp på första gången på, bra att hon ropade på pappa :P



Novalie har även fått sig en ny kärlek, nämligen damsugar slangen!? Jag har oftast damsugaren framme för jag drar ändå en vända om dagen, när hon kommer i sin gåstol går hon raka vägen fram till damsugaren , tar tag i slangen och ser jätte glad ut ! Sötnöt! haha!
Spegeln är en annan favorit , där står hon och skrattar åt sig själv den lilla godingen!
En grej till hon har börjat med sen igår är att lägga huvudet på sne och le ÅÅH det är så sött, hon kommer hoppandes i sin lilla gåstol och sen se man bara ett litet huvud titta fram på sne bakom hörnet , smälter gör man som en snöboll i ungnen!

Vi har äntligen hittat en gröt lillan tål! wiiiie! Nestles specialgröt (jag hittade den)
Nu ska hon få den varje dag, det har gått bra två kvällar i rad nu, hon är så duktig med sin sked, det är precis som om hon alltid blivit matad med sked, inga problem, så har det varit sen hon var 2 månader gammal och började få d-droppar , hon gapade när skeden närmade sig munnen direkt! min smarta unge!
Hoppas bara att hennes mjölkallergi växer bort, dom sa att den kunde göra det, det är lite vemodigt att börja ge henne mat varje dag nu, då är det inte långt kvar tills hon inte behöver mjölk från mig längre och då är hon ju stor snyft!

Här är pluttis i sin favvostol!



Novalie 6 månader!

Min lilla bebis blev hela 6 månader för 6 dagar sen, helt sjukt! En månad till har bara svishat förbi!
Mammas älskling har varit på helsestation idag på läkarkontroll, och allt var som det skulle, skönt, jag blir alltid så nervös innerst inne att läkaren ska titta upp på mig och säga; ¨¨jaha nu har jag tyvärr hittat blåsljud på hjärtat eller lungor¨¨ ja jag vet jag är dum, men jag kan inte hjälpa att jag har mina små skräckscenarion som spelas upp då och då, om man ser det positiva i det hela så blir jag ju extra glad varje gång jag får höra att hon är fullkommligt normal :P

Dock så hade hennes kurva dalat ut lite, men det gjorde ingenting sa dom, jag ska nu införa gröt varje kväll, men jag har märkt att hon blir röd kring munnen när vi gett henne gröt att smaka på tidigare, jag tror inte att hon tål mjölkpulvret som är i, men jag tänkte att jag skulle prova ge henne en gång till bara för att vara säker.
Mycket riktigt en stund efter vi gett henne blev hon knallröd i hela fejjan!! Hon hade absolut inte ont utav det , det verkade inte som att det kliade eller någonting men jäklar va röd hon blev stackaren!
Sen när vi lagt henne till att sova så vaknade hon en och en halv timma senare och gnällde, Rikard tog upp henne och masserade hennes mage lite och då bajsade hon en flod ,Rikard tittade då lite panikslaget på mig och bad om tigerbalsam (till att stryka under sina näsborrar för att slippa lukten:D) sen var det slut på gnället och somnade typ direkt !

Nu när jag verkligen är säker på att det är mjölk grejen hon inte tål , ska jag försöka få tag i Nestles specialgröt som är gluten och mjölkfri och hoppas på att hon tål den , men jag har varit i tre affären och INGEN har den! Får kolla på apoteket i morgon. Tur att hon verkar vara nöjd med bröstmjölk fortfarande!

Om 3 veckor sticker vi till stockholm igen för Novalies dop, och jag får stressfinnar bara jag tänker på det!
Jag insåg för någon dag sen att min familj ska ju beblanda sig med Rikards familj, hur konstigt det än låter så fattade jag inte det förrän då, då fick jag panik! herregud dom ska träffas! måste jag vara med? kan dopet hållas utan mig? vad är oddsen att jag får vattenkoppor och måste stanna i sängen? ghaa! Tänk OM det blir världens liv vad vet jag?, inte ens jag har ju träffat Rikards familj!
Sen har jag en annan fasa, säkert en dum sådan men det kommer många människor som inte har sett henne en enda gång, sen kommer det ju fok som inte har sett henne på länge, kommer de som inte får hålla henne bli sura? altså kommer det 40 personer kommer inte alla hinna gosa, hon ska bytas på och matas och sen behöver hon ju sova, jag vill inte att hon ska skickas runt mellan folk heller, särskillt människor jag inte känner...inte för att vara dum eller elak men det är ju lite så jag känner!
Jag tror ärligt att den som kommer ta mest skada av denna resan är JAG och den som tar minst är nog Novalie!

I morgon skickas inbjudningarna ut!



6 månader
72 cm lång
8,4 kg
Favoritsyssla är att dra pappa STENHÅRT i håret och skratta!
Skrikleken , När mamma härmar mina skrik , skriker jag ännu högre, det kan jag göra hela dagen!
Gå i gåstolen ÄGER! Jag kan gå jätte långt!
Min säng är bäst, när jag är riktigt trött vill jag att mamma lägger mig i vaggen då ler ett brett leende vänder på huvudet och somnar!
Min första tand har poppat upp så nu har jag fått min allra första tandborste!
Jag är en pille majja ALLT som jag kan nå det tar jag, eller så tar jag med saker i farten så mamma inte märker något hehe!
Jag kan stoppa in skeden med mat alldeles själv i munnen, jag har en egen sked!
Jag är glädjen själv, skrattar åt allt och alla, lite extra åt pappa!

Mammas stora kaxiga älskling! Du är så älskad!


RSS 2.0