87!


kan inte fatta hur tiden bara flyger iväg! har jag en bebis i magen? och ska bebisen ut? jag känner ju att det är något där inne i magen i allra högsta grad men det är fortfarande svårt att förstå . svårt att föreställa sig hur allt kommer vara efter förlossningen, eller så vågar jag inte täka så långt, tänk om något går fel? Jag är livrädd över att det ska gå galet, att hon blir sjuk där inne i magen eller att det ska hända något vid förlossningen. Jag har aldrig varit med om maken till oro! Jag har aldrg varit den oroliga typen, nu går jag och hetsar upp mig för allt, en hysterisk människa som själv hade stört mig på om jag hade träffat mig själv!

Och nu har jag börjat tänka på förlossningen , hur kommer den vara för mig? det är ju olika för alla och jag kommer ju ändå inte i min vildaste fantasi förstå hur det kommer kännas om någon skulle försöka förklara det för mig...
Jag har nog vart fall bestämt mig för att jag vill försöka föda i vatten , och utan bedövning, sen kommer det kanske inte alls bli som jag har tänkt mig och att jag kommer skrika efter både ryggmärgsbedövning och hela drogsortimentet när jag väl kommer in haha, men jag hoppas inte det.

Magen vecka 27

93


Ja då har det börjat, de sömnlösa nätterna, det är omöjligt att få en god natts sömn..
ALLA sovställningar bli obekväma efter bara ett par minuter, å vända sig är ett projekt det vill jag lova, kuddar under magen och mellan knäna och två extra under huvudet, prova å flytta med det från höger till vänster sida utan att vakna, plus då att man måste gå upp och kissa mellan varje vändning.
Jag antar att detta är helt naturligt och att min kropp förberder sig vid den lilla sömn jag kommer få när bebisen kommer, men när man sitter här i soffan med rödsprängda ögon och vill helst bara krypa ner under täcket igen bara för att finna att det ändå inte är bekvämt , då kan jag inte hjälpa att jag tycker att det är en tre månaders för tidig förberedelse!!

ska köpa en sån här och hjälper inte det lite grann ja då får jag konstatera att det är 800 spänn i sjön och att nocka sig själv med en stekpanna är billigare och mer effektivt!

Dreamgenii

98


idag har jag haft lite mer enerig än igår , men fy vad trött jag är, satt uppe och väntade på att rickard skulle komma hem igår så klockan blev ganska mycket innan vi kom i säng , har fixat lite tvätt, och dragt igång disken , men det är väl allt jag har gjort idag , grått och trisst ute, har föga lust att ge mig ut på promenad ensam idag även om jag vet att det skulle göra mig gott.

Har så jävla dålig fantasi helt plötsligt när jag går här hjemma själv , vad ska jag pyssla med ?

Nedräkningen har börjat!


Igår blev det exakt 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum,
Nu ska ja börja min nedräkning , nu när det bara är 100 dagar kvar eller 99 är det idag så känna det nära på något vis, det har verkat så långt borta innan, jag går ju runt här i min gravidbubbla och försöker förstå att hon faktiskt ska komma ut en vacker dag , och nu när det har kommit till 100 dagar kvar , nu börjar det gå upp för mig när jag ser den siffran framför mig, börjar känna mig stressad nu , det är så mycket som ska ordnas , fy.

Något som är fixat iaf är att vi vågat mysa lite och köpt lite bebiskläder på sverigesemestern , sen har jag ju mycket från när jag var liten sparat så det kommer inte behövas köpas så mycket mer under första tiden ,men lite ville vi ändå köpa nytt =)





















Hemmafru


Idag kännde jag verkligen av det bittra med att vara hemmafru ,Rickard stack till jobbet vid 13.00 och detta har nog varit en av de längsta dagarna på länge har verkligen rullat tummarna heeeeeeeeeeeeela dagen ! jag har självklart lagt mat å plockat lite men sätter jag igång med någon jättestädning här nu så har jag ingenting att göra i morgon och så kommer det ju vara en riiiktigt långtråkig dag.

Kommer nog kännas såhär ett tag , särskillt när rickard jobbar sent , då är det ju värst , förmiddagen och eftermiddagen går ju fort, jag har saker att göra och plocka med men sen på kvällen mellan 17.00 och tills han kommer hem , som idag vid 22.30 då är det ju riktigt segt , väntans långa timma så att säga.

Sen när bebis har kommit så kommer det ju inte kännas såhär , då kommer jag ju ha fullt upp , men det är tre månader tills dess så jag hoppas att jag kommer få mer fantasi på saker att göra när rickard är borta under tiden fram till bf , och NEJ jag tänker INTE börja sticka!!

Dagens störningsmoment!..
har som vanligt något med norge att göra, jag vet inte vad det är med detta folk , men vad man än ska ta sig för att försöka göra så motarbetar dom en in i det sista!! jag blir tokig!!!!
  • vi beställde nyha nycklar till våran lägenhet för två veckor sedan , eftersom vi har tappat bort ett par , mäklaren säger då att detta ska inte vara några problem och att jag ska skicka förfrågan skriftligt på mail också för säkerhetsskull'
Vad händer? vi ringer idag och frågar efter statusen på våra nya nycklar, och vad säger han då? jo då säger han , Det ska inte vara några problem , kan ni skicka ett mail på det?
AQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH va är PROBLEMET!? han säger exakt samma sak som förra gången då har han ju totalt struntat i det , och gjorde det i samma stund som jag la på luren efter att jag beställt nya nycklar för TVÅ veckor sedan!!!

  • Jag fick tid hos en barnmorska den 22 mars, ja , jag har alltså inte fått gå till någon barnmorska under hela min graviditet, vilket jag är både lite besviken och irriterad över, dels för att detta är mitt första barn jag vet ju inte vad som är normalt och vad som är onormalt mer än det jag har läst mig till jag kan ju ha missat något vad vet jag ? man är ju orolig som det är när man är gravid , jag har desutom ingen att vända mig till om det är något jag undrar över, jo jag har ju mamma men det hade ju varit skönt och kunna ha den tryggheten att kunna gå till barnmorskan och utbyta tankar om förlossning och fråga saker som man har tänkt på etc,etc
Vad händer? dom ringer från barnmosrkan och säger bara helt kort och gott att min tid är inställd för att barnmorskan har sjukskrivit sig!
men va fan! då skaffar man väl en vikarie!? eller lever jag på mars?
först får man stå på väntelista en månad och sen blir det inget för att hon sjukskriver sig , då är det väl deras ansvar att se till att hennes arbete blir gjort ändå? så nu måste jag göra om allt igen , hela proceduren, fast i grannkommunen!!!

jag är så jävla trött på att bli motarbetad överallt , ja jag är jättetacksam för de fördelar som finns med att jobba i norge men för helvete! att vara svensk och bli oplanerat gravid i norge , det enligt mina erfarenheter SUGER!!!

Vecka 25



Bebis
Lilla spräkis sparkar så hela mamma hoppar och ibland så hårt att jag tror att det ska gå hål på  stackars magen, livlig liten tjej och det är positivt...=)
I morse tummlade hon runt där inne så jag blev åksjuk haha jag mådde seriöst illa :P

Mamma
Ont i ryggen som bare den , stel och jävlig och hittar inga bekväma sovställningar , det skönaste hade vart att kunna lägga sig på mage men det går ju inte så bra det heller eftersom magen är dubbelt så stor som den brukar vara...
På tal om dubbelt så stor, Jag vägde mig hos mormor och vågen visar då att jag väger 71 kg!!
jag är inte dum jag vet ju att jag ska gå upp i vikt men jag har ingen våg hemma och någon barnmorska har jag ju fortfarande inte fått gå till , så jag har ju inte vägt mig sen i julas , det var en ovan siffra för mig att se haha

Magen



RSS 2.0