Det kommer en första gång för allt...!



Till och med de dåliga sakerna, nu ligger min lilla stackars älskling fastklistrad vid mig och hon är SÅ varm, ligger i bara blöjan och ändå är hon varm, hon har kräkts två gånger idag och hon är röd blossig om kinderna och jag lovar, pannan kan jag steka ägg på!

Så idag har hon fått alvedon för första gången i sitt liv , min lilla pluttis , det gör ont i mig när hon mår så dåligt! Det är första gången hon är så sjuk, det kom liksom ingen manual på posten tre dagar i förväg så jag den nojjiga förstagångs föräldern sitter här och biter på naglarna och är beredd att ringa både ambulans och brandkåren för varje gny hon ger ifrån sig!

Lilla älsklingen bli bättre!


Raketfart!


japp ! nu går det undan här hemma, inte nog med att Novalie kan krypa nu ställer hon sig upp också! Man trodde att saker var säkra i soffan men nej rätt som det är så står Novalie där med sina små bläckfiskarmar och tar alting inom räckhåll och tuggar på det!
Det är ett under att min bank-dosa fortfarande funkar för hon älskar den, och HUR hon letar upp den är för mig ett mysterium!

Jag trodde ju i min enfaldighet att hon skulle nöja sig med att krypa ett tag så mamma fick andas lite , inte vårt barn inte , ge mig lite tid att vänja mig unge! jag hinner inte med! :P

NU är jag nervös konstant, igår tappade hon balansen och trillade när hon stod upp vid soffan och självklart så slog hon sig och började gråta så tårarna sprutade , stackars liten , det är svårt att förklara för en 8 månaders bebis att man kan slå sig ibland och att det gör ont.

Nu har vi fått möbelera om här hemma så vi har mer koll på lillfisan , har fått slopa soffbordet och fått ställa det någon annan stans , eftersom hon hänger väldigt mycket vid soffan, soffbordet har små bord under stora toppskivan och dom är rörliga så att man kan vrida dom åt vilket håll man vill, om hon tar tag där och försöker resa sig upp så åker ju den iväg och då ramlar hon, inte bra så vårt älskade soffbord står nu i ett hörn :)


Om det är bubblor inblandat kan jag tänka mig att ligga still :D

Frulle!!

namnam säger lillfisan mellan tuggorna och det är så gulligt =)!
Hon får sitta en stund och försöka äta macka själv innan jag börjar ge henne yoghurt , det går så bra att tugga nu när hon har tre tänder! Kladdigt blir det men det är lika bra att vänja sig vid kladdet i tid , desutom så gillar hon verkligen att testa själv =)

Nu ska vi njuta färdigt att frullen och sen ska vi ha vår städ dag här hemma, det är underbart väder som pricken över iet så vi ska ut och få lite sol med!



Nu ska vi väcka pappan och ta itu med dagen det har varit full rulle på Novalie sen hon vaknade så hon börjar redan bli trött :D

Ofödelsedag!?


Vi har gått på knäna här hemma under ett par dagar, gnälligt barn och gnälliga föräldrar. Novalie har varit fruktansvärt gnällig, både på nätterna och dagarna, först blev hon JÄTTE hård i magen stackaren och då slutade hon att äta mat så det var bara att återgå till bröstmjölk!
Vatten ville hon ha men allt ätbart hon fck syn på knep hon ihop munnen åt!
Sen slutade hon nästan med bröstmjölken också!!! Blev så orolig!! Men hon fortsatte ju att dricka vatten ändå så det känndes ju bra...Nätterna har varit hemska, jag har varit så frusrerad INGENTING har hjälpt och jag har varit nära på att sätta mig och grina själv jämte Novalie, det har ju inte spelat någon roll att Rikard har varit hemma så fort jag gav Novalie till honom började hon gnälla och började krypa åt mitt håll! Sitta själv skulle hon ju inte heller göra, så jag har fått bära henne överallt!

Sen fick hon lite feber och till slut i går så fattade vi var det var som var fel, precis när jag tänkt åka in med henne, för jag trodde ju att det var magen , det har börjat krypa fram en liten till tand i nerekäken inte konstigt hon har haft ont!!! Hon har ju inte reagerat så starkt när de andra två har trängt igenom.

I dag har hon varit nästan som vanligt igen , till och med ätit lite smakportion och hon har fått smaka på bröd! Hon skule promt ha Rikards macka igår så då fick hon smaka lite och hon gillade det! HURRA! Nu kan vi ge henne bröd istället för den där dumma gröten som hon blir hård i magen av (specialgröten eftersom hon inte tål mjölk)
Hon har inte varit så mammig idag heller, har lekt själv på golvet och det har gått lika bra med Rikard som med mig, fick sov-morgon i morse så pappa och dotter fick en mys-morgon tillsammans och det gick jätte bra, Rikard väckte mig med att han gjort frukost och när jag kom upp så sov novalie ute i vagnen! så skönt!!



Vi har i veckan varit och köpt en riktig spjälsäng till lillfisan , nu är hon på tok för stor för vaggan och någon dag innan vi köpte sängen så vaknade vi av att Novalie hade krypit över mig och Rikard och sen ner på golvet!? Som tur var hade hon ju gått ner med benen först så hon hade inte skadat sig, då skrek jag lite halv panik aktigt till Rikard att NU köper vi en säng!
Nu har vi en fin stor säng som man kan fälla ner ena sidan på så att det blir en hylla under sängen när den är nere så vi kan ha sängen jämte intill våran, så skönt att slippa gå upp och hämta henne i vaggan på natten, nu rullar hon bara över till mig! wiho!





I dag har vi firat snuttans 8 månaders dag! Det finns ju inget 30:de i februari, det betyder altså att hon har ofödelsedag idag :P Hon kommer ju inte få någon månadsdag i februari någon gång stackars lillfisan :P

Denna månaden har det hänt mycket!
Novalie kryper jätte bra nu så alla grejer i markhöjd får se upp!
Hon ställer sig upp när hon får tag i något att häva sig upp i!
Hon har börjat äta bröd själv, får hon små bitar så stoppar hon dem i munnen!
Novalie visar mer och mer vilket humör hon har, vill hon inte blir hon rasande!
Läggdags är inte så lätt längre, fröken vill helst vara uppe till midnatt om hon får bestämma, mamma och pappa står som frågetecken!?!!??!?! Vad HÄNDE med vårt lättsomade snälla barn?





RSS 2.0